INGREDIENTE
200g faina alba de grau
180g iaurt natur
60g unt moale
o lingura de zahar (optional sau in functie de preferinte)
MOD DE PREPARARE VIDEO
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si iaurtul apoi adaugam untul moale.
Incepem si framantam pana obtinem un aluat omogen si lipicios.
Punem aluatul in folie de plastic si il bagam la congelator pentru 30 minute.
Scoatem aluatul de la congelator iar cu mainile infainate rupem bucatele din aluat (de marimea unei nuci mari). Formam in palme bilute pe care le punem in tava pe hartie de copt si le aplatizam usor cu podul palmei. Trebuie sa obtinem o grosime de maximum 0.5cm.
Coacem in cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumenesc deasupra.
Ies usor tari, dar se topesc in gura. Au textura unui aluat foietaj.
Sunt deliciosi! Pofta buna!
Buna ziua,
Aluatul mai este bun daca il las cateva zile la congelator si fac biscuitii in alta zi?
Multumesc!
se poate si asa