INGREDIENTE

150g faina alba de grau tip 000
150g ricotta
50g ulei de masline nonextravirgin (cel din turte – gasiti la supermarket)- sau ulei de cocos
1 ou
O lingura zahar sau sirop de artar – optional sau in functie de preferinte
20g carob
1 lingurita praf de copt bio

MOD DE PREPARARE

Punem intr-un bol ricotta, oul, zaharul, uleiul si mixam pana se omogenizeaza.

Adaugam apoi praful de copt, carobul si faina si tot cu mixerul omogenizam. Va rezulta o compozitie mai groasa si va merge mai greu mixerul, deci nu insistam foarte mult, doar cat sa se integreze bine.

Si urmeaza partea distractiva cu posul. Punem compozitia intr-un pos cu cap de ornat mai mare, deci nu foarte subtire. Eu am avut un pistol de ornat, dar daca nu aveti atunci puteti folosi o punga careia ii taiati coltul sau pur si simplu puneti compozitie cu lingura in tava. Gustul va fi acelasi!

Am format biscuitii cu posul direct in tava pe hartia de copt.

Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 25 de minute. Trebuie sa se rumeneasca foarte usor deasupra.

Ies pufosi, super gustosi si moi si usor umezi de la ricotta. I-am tinut in casoleta la temperatura camerei 3 zile si s-au mentinut moi. Deci nu sunt biscuiti crocanti.

Ovi a fost mega incantat de ei, i-am placut foarte tare. Pofta mare!