INGREDIENTE

350g faina alba de grau tip 000
2 linguri zahar
100g lapte de vaca 3.5% grasime + putin pentru uns sau lapte vegetal
25g ulei de masline nonextravirgin sau ulei de cocos
1 ou
2 lingurite praf de copt bio
2 mere nu foarte mari

MOD DE PREPARARE

Amestecam faina cu praful de copt si apoi adaugam in bol toate celelalte ingrediente, mai putin merele, de ele ne ocupam dupa ce facem aluatul.

Framantam pana obtinem un aluat omogen, el va fi usor lipicios si il lasam exact asa.

Intindem aluatul pe blatul infainat, tocmai pentru ca aluatul este usor lipicios si va trebui sa-l rulam.

Aluatul incercam sa-l intindem in forma de dreptunghi, 37×26 cm a avut al meu, si il lasam asa cat ne ocupam de mere.

Curatam merele de coaja si le taiem cubulete, nu foarte mici dar nici foarte mari.

Intindem cubuletele de mere peste aluat, lasam partea de sus libera cam 4cm.

Rulam usor aluatul si il taiem felii de 2 cm. Folosim un cutit care taie bine, astfel incat sa nu presam aluatul. Eu am folosit un cutit de paine.

Punem feliile in tava pe hartie de copt si le ungem cu lapte.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, raftul al doilea de jos al cuptorului si lasam pentru 25 de minute. Trebuie sa se rumeneasca usor pe alocuri.

Dupa cum vedeti au iesit multi biscuiti, o tava intreaga :D. Sunt super fragezi si gustosi, ii puteti pastra intr-o casoleta la temperatura camerei max 3 zile.

Pofta mare!