INGREDIENTE

1 ou
1 galbenus
100 g unt topit si racit cu 65% grasime
200 g faina alba de grau
80 g amidon de porumb sau de cartofi
1 lingura sirop artar
1 lingurita praf copt bio
1 lingurita pudra vanilie – optional

Glazura:
1 galbenus
1 lingura carob
1 lingura lapte de vaca 3.5% grasime

MOD DE PREPARARE

Amestecam untul cu oul, galbenusul, siropul si pudra de vanilie.

Adaugam amidonul combinat cu praful de copt si il incorporam cu un tel.

Adaugam faina treptat cate o lingura si amestecam de fiecare data.

Dam aluatul obtinut la frigider in folie de plastic pentru 1 ora. Scoatem aluatul si-l rulam pe blatul infainat (cam 4mm grosime).

Taiem biscuitii cu un cutit sau rola sub forma patrata (sau ce forme doriti). Ies 30 bucati.

Ne ocupam de glazura – amestecam carobul cu laptele si galbenusul de ou. Ungem biscuitii cu glazura obtinuta, iar cu o furculita trasam linii.

Se coc la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie (cuptor preincalzit) pentru 15 minute. Pe cativa dintre ei i am umplut cu banana si le-am tavalit marginile prin susan.

Pofta buna!