INGREDIENTE
Aluat:
200g faina alba de grau
100g unt moale – am folosit cu 65% grasime
o lingura de zahar
1 ou
40g pudra de carob
o lingurita praf de copt bio
Inima de cocos:
2 albusuri de ou
80g fulgi de cocos
5 linguri lapte
MOD DE PREPARARE
Mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam apoi oul si carobul si mixam astfel incat sa obtinem o crema omogena.
Incepem si adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si foarte maleabil. Eu am mai adaugam 4 linguri de lapte caci nu puteam forma bila.
Pentru inima de cocos vom amesteca bine toate ingredientele si vom obtinem o compozitie sfaramicioasa, nelegata.
Impartim aluatul in 10 bilute. Intindem pe rand fiecare bila de aluat cu sucitorul. Luam compozitie de cocos cat o nuca si presam foarte bine in mana astfel incat sa stea putin legata cand o punem pe aluatul de carob. (vezi poza)
Inchidem usor aluatul astfel incat sa formam o bila mare. Punem bila in tava pe hartie de copt si o aplatizam usor.
Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30 de minute.
Au iesit fragezi si deliciosi!
In loc de unt, se poate folosi margarină sau altceva ptr copii cu alergie la lapte? Multumesc
Margarina nu este recomandata nici adultilor, cu atat mai mult copiilor!
Bună seara .Cu ce aș putea inlocui in deserturi laptele,untul ,etc daca bebe este alergic la laptele de vacă . Mulțumesc
singura solutie este sa va indreptati atentia catre categoria FARA LACTATE.
În locul pudrei de carob ce am putea pune?
nu are inlocuitor!