INGREDIENTE
1 lingurita de PASTA DE CURMALE
1 lingurita de faina de hrisca (optional)
1 praf de scortisoara
decoct de mere ( un mar fara coaja fiert cu putina apa intens) – am folosit 1 lingura din zeama rezultata
aproximativ 5 linguri cu varf de faina
1 lingura de smantana (grasa, si cu varf)
75 g unt
1 galbenus
MOD DE PREPARARE
Am ras untul pe razatoarea mare si am incorporat pe rand ingredientele.
Aluatul este unul moale dar nu foarte lipicios.
L-am pus la frigider pentru 2 ore.
Pe hartie de copt am intins o foaie nu mai groasa de 0.5 cm.
Am decupat biscuiti in forma de dreptunghi pe care i-am intepat cu furculita.
Apoi gata…bagati la cuptor.
Au fost gata in 25 min la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie. Din marul ramas am facut un piure fin pentru servire.
Pofta buna!
Fara faina, nu ? 😉
Urmariti reteta. Este si faina trecuta. Spor!
Se poate folosi faina din fulgi de ovaz?
Integrala mai bine.
Nu stiu exact cum.se va comporta cea de ovaz.
Poti testa, jumatate integrala si jumatate ovaz. Asa eu zic ca ies.
Cum ma sfatuiti sa obtin pasta de curmale? Am stricat un blender si tot nu am reusit sa o obtin. Sunt destul de tari desi le-am hidratat vreo 6 ore in apa. Multumesc.
Nu mi s-a intamplat sa fie tari.
Eu le las in apa, o pun calduta, de seara pana dimineata. Scot samburii si pielita si apoi bag la blender.
Daca am cantitate putina le pasez bine, bine cu furculita.