INGREDIENTE (9 briose foarte mari)

250g branza dulce de vaci
4 oua
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
180g faina alba de grau (sau faina integrala)
2 lingurite praf de copt bio
150g unt pe care il topim
gem / magiun

MOD DE PREPARARE

Intr-un bol mixam branza cu ouale si zaharul. Adaugam apoi untul topit, praful de copt si faina continuand sa mixam dupa fiecare.

Punem o lingura de compozitie in forma de briose apoi o lingurita de gem si acoperim iar cu o lingura de compozitie. Trebuie sa umplem doar ¾ din forma de briose pentru ca va creste mult la cuptor.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 40 minute sau pana se rumenesc frumos. Eu am folosit forme de briose foarte mari si au iesit 9 bucati. Puteti folosi si forme mai mici dar ajustati cantitatea de gem. Se pot folosi chiar si vase ramekin.

Unele dintre cele mai gustoase briose pe care le-am facut! Neaparat sa nu le ratati!

Pofta mare!