INGREDIENTE (5-6 portii)

o cana jumatate orez integral (am folosit basmati)
¾ cana linte neagra (sau verde)
2 morcovi mari
2 ardei grasi rosii
3 cepe rosii
1 pastarnac
6-7 linguri ulei de masline
condimente: curcuma, patrunjel

MOD DE PREPARARE

Orezul si lintea au fost hidratate impreuna peste noapte.

Legumele tocate marunt le punem la inabusit cu uleiul de masline si o cana de apa pentru aproximativ 15-20 minute, adaugand apa din cand in cand pana ce devin cremoase. Adaugam apoi orezul si lintea si adaugam apa pana sunt bine acoperite. (aproximativ 4-5 cani)

Lasam sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 30 de minute, amestecand din cand in cand. Spre sfarsit adaugam si curcuma si amestecam.

Cand este totul fiert, oprim focul, adaugam patrunjelul si acoperim oala.

Noi am servit cu salata. Pofta mare!