INGREDIENTE (7 bucăti mari)
1 ou
O lingură de zăhar
35mL ulei de masline nonextravirgin (pomace olive oil – găsiți la toate supermarketurile) – sau ulei de cocos
50mL lapte de vacă 3,5% grăsime
170g iaurt grecesc (cu 10% grăsime)
150g făină albă de grâu tip 000
2 lingurițe rase praf de copt bio
100g căpșuni tăiate cubulețe mici
MOD DE PREPARARE
Mixăm oul cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă, aproximativ 2-3 minute. Adăugăm apoi pe rând laptele, uleiul, iaurtul și faina amestecată cu praful de copt, mixând după fiecare.
La sfârșit adăugăm și căpșunile tăiate cubulețe și amestecăm cu o spatulă.
Umplem forme de brioșe pe care le coacem în cuptorul preîncălzit la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 35 de minute.
Ies super pufoase și gustoase! Le păstram la frigider sau la temperatura camerei și le consumăm în max 3 zile. Poftă mare!
Se poate înlocui uleiul cu unt?
unt topit, cred ca da.
Buna, am inlocuit zaharul cu pasta de curmale si am folosit afine si zmeura. In rest am respectat reteta.
Briosele au iesit foarte gustoase, dar cu o consistenta budincoasa deloc aerate cum vad in poza retetei. Oare unde am gresit? Multumesc
ati modificat reteta 😀
Iamy ce bine arată ❤️
Bebelina are 1 an,îi pot pune zahar său înlocuiesc cu altceva?👶🏻
se poate folosi zahar in cantitati mici peste varsta de 1 an
Bună ziua! Oare pot să scot oul din rețetă, măcar albușul? Copilul e cu alergie la albuș.
Aveti idee dacă mai iese rețeta?
nu stiu exact daca ies ok
Ajutați-mă, vă rog! Nu înțeleg de ce nu mi se coc in interior 🥺
Am făcut exact cum scrie în rețeta, inclusiv programul cuptorului.. nu înțeleg de ce nu se coc in interior! Și am lăsat 50 de minute🤷☹️
pai sunt coapte, dar raman umede de la capsuni si iaurt si e absolut normal.