Am pregatit astazi, dupa o reteta noua, briose pufoase cu dovleac si iaurt si va invit cu drag sa le incercati!
Va recomand sa folositi desigur piureul nou de dovleac de la Edenia, cu care puteti pregati mai rapid aceasta reteta!
Dovleacul fiert, pasat si congelat in forma de peleti, este usor de folosit in orice reteta in doar cateva minute si nu se decongeleaza inainte de preparare!

INGREDIENTE (10-11 briose)
300g piure de dovleac de la Edenia
140g iaurt natur
120g migdale macinate sau faina de migdale
200g faina alba de grau tip 000
1 lingura zahar sau sirop de artar
2 lingurite praf de copt bio
50g stafide
2 oua

MOD DE PREPARARE
Punem peletii de piure intr-o craticioara la foc mic si lasam pana se decongeleaza, amestecand incontinuu. Lasam piureul sa se raceasca.
Stafidele le acoperim cu apa si le lasam la inmuiat pentru 45 de minute, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.
Adaugam pe rand piureul de dovleac, iaurtul, migdalele macinate, faina si praful de copt, mixand dupa fiecare pana se integreaza. La final adaugam si stafidele in compozitie si amestecam cu o spatula.
Umplem forme de briose si coacem la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 45 de minute sau pana trec testul cu scobitoarea.
Absolut delicioase!
Pofta mare!

Piureurile Edenia contin 100% legume naturale, sortate, curatate, spalate, prefierte, pasate si congelate in forma de peleti. Nu sunt modificate genetic!
Sunt ideale pentru ca se pregatesc cu usurinta si fara pierderi si rezultatul poate fi un piure rapid (fara adaos de apa) sau o supa crema (cu adaos de apa).
Piureurile de legume sunt disponibile in 6 sortimente (mazare, telina, morcovi, cartof dulce, broccoli si dovleac) si se gasesc deja in supermarket-urile fizice si online.
Legumele sunt pasate si congelate in forma de peleti imediat dupa recoltare, pastrand astfel intacte vitaminele si substantele nutritive.
Peletii Edenia se pot folosi usor in orice reteta, se gatesc rapid si sunt disponibili tot anul!
Va invit sa folositi cu incredere piureurile de legume Edenia in preparatele Flaveur!