INGREDIENTE (7 briose)

300g faina alba de grau (tip 000 am folosit)
2 oua
90g mascarpone
2 lingurite praf de copt bio
220mL lapte de vaca 3.5% grasime
gem fara zahar sau magiun de prune

MOD DE PREPARARE

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt.

In alt bol mixam bine mascarponele cu ouale apoi adaugam laptele.

Turnam bolul cu laptele peste cel cu faina si amestecam cu o spatula nu foarte mult, doar cat sa incorporam bine faina.

Pregatim formele de briose, eu am folosit unele din carton dar se pot folosi si din silicon.

Punem putina compozitie in forme, apoi o lingurita de gem si acoperim iar cu compozitie. Atentie! Umpleti doar ¾ din forme, pentru ca daca le veti umple total vor da pe afara! Chiar si asa mi-au dat putin pentru ca s-au desfacut cartonasele :D.

Bagam briosele in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 35 de minute. Verificam cu scobitoarea!

Le lasam sa se raceasca complet apoi le scoatem din forme. Sunt ceva mai moi cand sunt fierbinti din cauza la mascarpone.

Absolut pufoase si delicioase!

Pofta buna!