INGREDIENTE

2 oua
2 mere
200 g faina alba de grau + 2 lingurite praf de copt bio
Jumatate lingurita de scortisoara Ceylon
100 ml lapte de vaca 3.5% grasime
o lingura de sirop de artar sau zahar brut (optional)
150 g unt 65% grasime
3 linguri fulgi de cocos

MOD DE PREPARARE

Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.

Untul cald, ouale si siropul se freaca bine pana ce toata compozitia devine omogena, apoi adaugi merele rase.

Intr-un bol separat se amesteca faina, praful de copt si scortisoara.

Peste compozitia de mere se adauga treptat cea de faina cu scortisoara si praful de copt, plus fulgii de cocos si laptele.

Toata compozitia obtinuta se toarna in forme speciale pentru briose (tava).

Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie timp de cca 25-30 minute.

Alte precizari
Fulgii de cocos pot fi inlocuiti cu miez de nuca.
Timpul alocat coacerii difera de la un cuptor la altul.
Din toata compozitia am obtinut 12 bucati.