INGREDIENTE
100g faina
50g unt la temperatura camerei
1 portocala
1 ou
3 linguri nuci macinate
20ml lapte caldut
½ lingurita praf de copt BIO
Un varf de lingurita pudra de vanilie (optional)
1 lingura sirop de artar (optional)
MOD DE PREPARARE
Am batut spuma albusul.
Separat, am amestecat galbenusul cu untul moale, nucile, pudra de vanilie, portocala taiata in cubulete mici, siropul de artar si laptele.
Am omogenizat apoi si cu faina amestecata inainte cu praful de copt si am incorporat usor albusul.
Am turnat compozitia in forme de briose si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana au trecut testul scobitorii, aproximativ 30 de minute.
Sunt parfumate si aromate! Pofta buna!
Am facut si eu azi brioselele acestea. Am respectat întocmai reteta si nu inteleg de ce, au iesit bucatelele de portocală extrem de amare. Care sa fie motivul?
Bună! Nu știu care a fost cauza. Mie nu mi s-a întâmplat niciodată. Chiar nu am un răspuns, din păcate.