INGREDIENTE (o portie)
1/ 2 cartof dulce
1 foaie de fenicul
10 cm praz
1 catel de usturoi
4-5 fire de marar
4-5 fire de patrunjel
1 cub piept de pui (30-35 g)
50 g branzica ( de casa sau orice altceva folositi)
1 cub de unt ( 10-15 gr)
1 lingura de lapte 3,5%
1 lingurita ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Cartoful se taie cubulete si se pune la fiert.
Puiul se fierbe separat, se taie marunt la cutit si se pune cu putina apa, cu uleiul, prazul taiat rondele, usturoiul pisat, si fenicilul taiat feliute subtiri la inabusit pentru 7-10 minute la foc mic.
Atunci cand sunt gata cartofii, se scurg, se paseaza usor cu furculita si se amesteca bine cu untul, laptele si branzica.
Se amesteca apoi carnea si restul ingredientelor inabusite dar bine scurse.
La final se adauga verdeata taiata marunt si se incorporeaza bine.
Se da la cuptorul incins pentru 25-30 minute intr-un vas micut de yena la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Se poate servi cu sau fara iaurt.
Pofta buna!