INGREDIENTE (2 porții)
170g brânză de vaci sau de casă
150g iaurt grecesc (10% grăsime)
1 ou
2 linguri griș
1 lingură sirop de arțar (numai pentru 1 an + opțional)
Aprox 7-8 căpșuni mari
MOD DE PREPARARE
Foarte simplu: amestecăm într-un bol toate ingredientele (mai putin căpșunile) folosind un tel. Ungem 2 vase mici ramekin cu ulei de cocos sau unt și repartizăm compoziția. Dacă nu avem vase ramekin se poate folosi și un singur vas ceramic mai mare sau forme din silicon de brioșe. Tăiem căpșunile cubulețe și le punem deasupra.
Băgăm în cuptor la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 35 de minute. Budinca rămâne ușor moale cât e caldă și se servește cu lingurița. După răcire se mai întărește.
O păstrăm la frigider și o consumăm în max 3 zile. Poate fi reîncălzită la cuptor.
Poftă mare! Este delicioasă!
Bună ziua
Se poate folosi ricotta în loc de branza de vaci ?
Sau credeți ca iese prea moale ?
se poate
Bună, rețeta nu iese deloc bine, nu va sfătuiesc să o încercați! Brioșă iese f umedă, cu o textură tăiată, prea puțin gros, sau parte uscată! Se coace foarte greu fiind atât de umedă. Gustul este bun datorită căpșunelor și dulce, dar textura e foarte ciudată și mult prea umedă.
exact asa iese o budinca si se mananca cu lingurita. Nu este o briosa si nici un pandispan.