Vă invit începând de astăzi să descoperim împreună minunatele legume și fructe ECO de la Froopt și să pregătim de acum cu acestea rețete savuroase și sănătoase pentru copiii noștri!
Froopt se adresează în primul rand mămicilor, fie cu copii în etapa de diversificare, fie cu copii mai mari, pentru că noi suntem în permanență atente la alimentația copiilor noștri și în căutare de cele mai bune produse, fără chimicale.
Froopt ne propune astăzi să gătim împreună o rețetă, simplă și rapid de preparat, de budincă de dovlecei cu iaurt grecesc, care îi vă bucura pe cei mici!
Am folosit în această rețetă și vă recomand și vouă la fel dovlecei galbeni din mixul de dovlecei ECO de Froopt, pentru că sunt proaspăt culeși și sunt delicioși în orice mâncare.
Dovleceii sunt bogați în vitamine și fibre și sunt ideali pentru o alimentație sănătoasă, fiind o sursă excelentă de vitamine A, C și K, dar și de fibre, esențiale pentru o digestie sănătoasă
Puteți folosi dovlecei romănești sau zucchini, care sunt tot ECO, pentru că rezultatul va fi tot unul uimitor!
Froopt ne pune la dispoziție cea mai mare și variată gamă de legume și fructe ecologice de pe piață, dintre toate magazinele fizice și online din țară.
Toate legumele Froopt sunt certificate ecologice, fructele sunt fie ECO, fie din culturi în curs de certificare sau nestropite.
INGREDIENTE (2 porții)
500g dovlecei de la Froopt (se poate înlocui cu dovlecei românești sau cu zucchini)
150g iaurt grecesc (cu 10% grăsime)
1 ou
3 linguri rase griș
MOD DE PREPARARE
Tăiem extremitățile la dovlecei și îi tăiem cubulețe. Fierbem dovleceii pentru 15 minute apoi îi punem într-o strecuratoare sită. Îi presăm cu o furculiță până iese toată apa din ei apoi îi pasăm cu blenderul vertical.
Piureul obținut îl amestecam cu restul ingredientelor folosind un tel. Umplem două forme ramekin cu compoziție. Am folosit un vas ramekin mai mare de 11 cm diametru cu 5 cm înalțime și încă unul pe jumătatea acestuia. Puteți folosi un singur vas mai mare, yena sau ceramic.
Băgăm vasele în cuptor, setăm 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație și lăsăm pentru 30 de minute.
Cât este caldă, budinca este mai moale, apoi pe măsură ce se mai răceste se mai și întărește puțin, astfel că poate fi tăiată bucățele. Bucățelele sunt moi și ideale pentru bebelușii care sunt în proces de renunțare la piureuri și învață să gestioneze bucățile.
Păstrăm budinca la frigider și o putem consuma în max 2-3 zile. O reîncălzim la cuptor.
Poftă mare! Este delicioasă!
Froopt este un magazin online care comercializează fructe și legume ECO și produse de băcănie și conservate ECO.
Un start-up pornit în 2021, de la nevoia că tot mai mulți oameni să se poată bucura de fructe și legume proaspete, crescute în ritmul naturii, fără substanțe toxice, direct din grădinile micilor producători locali.
Din echipa Froopt fac parte producători locali, majoritatea cu ferme și culturi înființate cu ajutorul fondurilor europene, parteneri implicați și dedicați.
Froopt aplică conceptul “from farm to table”, aprovizionându-se de la producători cu cantitățile necesare și livrând către clienți maxim a doua zi după comandă. Lanțul de aprovizionare fiind scurt, produsele stau foarte puțin în depozit și sunt în permanență proaspete.
În București și județul Ilfov, Froopt livrează acasă sau la birou cu mașini frigo proprii, a doua zi după plasarea comenzii. În țară livrările pot fi făcute pentru anumită selecție de produse, printr-o firmă de curierat.
Vă invit să descoperiți întregul portofoliu de legume și fructe ECO de la Froopt și să le folosiți cu drag în rețetele Flaveur!