INGREDIENTE (6-7 porții)
500g dovlecei
200g morcovi
3 -4 fire ceapă verde
1 legătură mică pătrunjel verde
3 ouă
160g iaurt la alegere
120mL ulei de masline
220g făină albă de grâu
2 lingurițe praf de copt bio
200g brânză de vaci (se poate și cu telemea desărată pentru 1an+)
100g cașcaval ras (sau mozzarella fresca pentru bebelusii mai mici de 1 an)
Piper, usturoi granulat – în funcție de preferințe
Susan pentru presărat deasupra – optional

MOD DE PREPARARE
Dăm dovleceii cu tot cu coajă pe răzătoarea mare (nu e nevoie să-i stoarcem decât dacă lasă foarte multă apă). Morcovii la fel îi dăm pe răzătoarea mare. Ceapa și pătrunjelul le tocăm mărunt.
Mixăm ouăle cu condimentele, iaurtul, uleiul apoi adăugăm făina și praful de copt și mai mixăm până devine omogen. Adăugăm în compoziție și brânzeturile cu legumele și amestecăm cu o spatulă.

Ungem o formă mare cu ulei și turnăm compoziția. Am folosit o formă din silicon cu dimensiunile 24x34cm. Se pot folosi și forme ceramice/yena mari sau merge chiar pusă în tavă pe hârtie de copt.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 50 minute sau până se rumenește bine. După ce e gata o lăsăm puțin să se răcească apoi o putem felia. Este mai moale fierbinte.
Iese o cantitate mare din ingredientele date dar este delicioasă și potrivită pentru întreaga familie. O păstrăm la frigider și o consumăm în max 3 zile. Se poate reîncălzi la cuptor.
Poftă mare!