Va propun astazi impreuna cu Kotányi o budinca super delicioasa de dovlecei cu smantana si marar.
Are un gust inconfundabil si cu totul aparte datorita mararului si il puteti servi cu incredere la cina.
INGREDIENTE (2 portii)
300g dovlecei
2 oua
100g smantana
80g cascaval ras (se poate si cu branza de vaci sau branza de casa / mozzarella fresca pentru 8 luni+)
o lingura ulei de masline
o lingura marar tocat de la Kotányi
unt pentru uns vasul ceramic
MOD DE PREPARARE
Taiem dovleceii in rondele subtiri daca sunt de marime mica. Daca sunt mai mari atunci vom taia rondelele in doua.
Punem dovleceii la inabusit cu uleiul si jumatate de pahar de apa, pana se inmoaie bine si scade apa de tot.
Intr-un bol amestecam cu un tel ouale, cu smantana si mararul, adaugand si cascavalul ras pe care il amestecam cu o spatula.
Peste aceasta compozitie punem si dovleceii inabusiti si amestecam.
Ungem un vas ceramic micut cu unt si turnam compozitie.
Bagam vasul in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 40 minute sau pana se rumeneste deasupra frumos.
O cina delicioasa! Pofta mare!
Mararul confera retetelor culinare un gust puternic si dulceag. Este un condiment extrem de popular in intreaga lume si este minunat in foarte multe preparate, de la supe si sosuri pentru salate pana la peste, fructe de mare sau tzatziki.
Va invit sa cititi mai mult despre Kotányi si aici: www.flaveur.ro/kotanyi.
Va invit sa descoperiti portofoliul foarte bogat de condimente Kotányi si sa le si folositi in preparatele Flaveur!