Vă invit de astăzi să descoperim împreună minunatele produse Viața Verde Viu și să pregătim cu acestea cele mai savuroase și sănătoase rețete!

Vă propun împreună cu Viața Verde Viu o rețetă, ușor și rapid de preparat, de budincă de fulgi de ovăz cu banană și carob, care îi va bucura pe cei mici!

Am folosit în această rețetă și vă recomand carobul Golden Flavours de la Viața Verde Viu, pentru că este un excelent îndulcitor, certificat ecologic, din ingrediente sănătoase și are totodată și un pret excelent.
Este și un bun antioxidant, avand un conținut bogat de proteine, minerale și vitamine esențiale.

De asemenea am folosit în rețetă și fulgii de ovăz Golden Flavours. Ca și carobul Golden Flavours, și fulgii de ovăz provin tot din culturi bio și sunt fără gluten, fără aditivi și fără OMG.

Toate produsele oferite de Viața Verde Viu sunt atent selecționate, din ingrediente naturale, cu etichete oneste și transparente.
Mai mult de atât, majoritatea produselor din magazin sunt testate de propria echipă înainte de a fi listate pe site.

Fără compromisuri în privința sănătății, dar cu personalitate și cu grijă din plin pentru starea ta de bine!

INGREDIENTE (o porție)

30g fulgi de ovăz Golden Flavours
1 linguriță carob Golden Flavours
100mL lapte de vacă 3.5% grăsime sau lapte vegetal / apă
1 banana
1 linguriță semințe de Chia
1 ou
Câteva bucăți de zmeură (opțional) – am folosit zmeură congelată dar se pot pune și afine sau mure
Puțin unt sau ulei de cocos pentru uns vasul

MOD DE PREPARARE

Încălzim laptele până aproape de punctul de fierbere și îl turnăm așa fierbinte peste fulgii de ovăz amestecați cu chia și lasăm apoi în repaus pentru 10 minute.

Separat, pasăm banana cu furculița și o amestecăm cu oul și carobul. Peste aceasta compozișie adaugăm fulgii de ovăz și amestecăm bine.

Punem toată compoziția într-un vas mic ceramic (am folosit un vas cu 12cm diametru si 5cm înațtime), iar deasupra punem zmeura direct congelată din loc în loc.

Băgăm la cuptor, setăm 190 grade C caldura sus-jos fără ventilație și lăsăm pentru 30 de minute sau până începe să se rumenească deasupra.

Budinca este cremoasă atunci când e caldă și se mănancă cu lingurița. Se poate consuma și a doua zi dacă este ținută la frigider, apoi se poate reîncălzi în cuptor.
După ce se răcește se mai intărește puțin.

Este delicioasă!

Poftă bună!

Viața Verde Viu este mai mult decât un magazin online obișnuit cu produse pentru stil de viață sănătos. Viața Verde Viu ne oferă o experiență aparte, fiecare client fiind însoțit în călătoria lui spre un stil de viață sănătos.

Viața Verde Viu este despre consecvența și eforturile susținute a unor oameni cu o pasiune pentru tot ceea ce presupune un stil de viață sănătos, oameni care cred în puterea de transformare a fiecăruia și în capacitatea fiecăruia de a face ceva diferit, de a îmbunătăți experiențele, de a implica și de a inspira oamenii de pretutindeni.

Carob
Pulberea ecologică de roșcove sau de carob are un conținut bogat de proteine, minerale și vitamine esențiale cu un puternic rol antioxidant.
Carobul poate fi utilizat ca înlocuitor pentru pudra de cacao la tot soiul de preparate de patiserie. Este un bun înlocuitor al îndulcitorilor sintetici având un gust natural dulce, deși conține cantități reduse de zaharuri.
Carobul este extrem de nutritiv, cu un conținut ridicat de proteine și bogat în fibre, contribuind la reglarea tranzitului intestinal și la combaterea balonării. Conține multe vitamine și minerale precum zinc și cupru, de asemenea cu mai mult calciu decât pudra de cacao și cu un conținut redus de grăsimi comparativ cu aceasta. Nu conține nici cofeină si are un indice glicemic foarte scăzut.

Fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz sunt una din cele cele mai sănătoase cereale datorită aportului său nutritiv, conținând foarte multe fibre, ideale pentru o digestie sănătoasă.
Consumat sub formă de fulgi, tărâțe sau făină, în diverse preparate alimentare, ovăzul reprezintă o adevărată sursă de energie și de vitalitate. Datorită carbohidraților cu eliberare treptată, păstrează nivelul glicemic redus în sânge și oferă o energie constantă.
Fulgii de ovăz au un conținut ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți, sunt o sursă bogată de fibre, dar și de calciu, potasiu și vitaminele B3 și B6.

Vă invit să descoperiți întregul portofoliu de produse Viața Verde Viu și să le folosiți cu drag în rețetele Flaveur!

Pe site-ul Viața Verde Viu sunt în permanență reduceri și cadouri, ce pot fi găsite oricând la ofertele lunii.
De asemenea și cutii misterioase cu produse sănătoase, Mystery Box fiind un concept nou prin care se poate descoperi produse la cel mai mic preț.

Niciodată nu e prea târziu să trăiești Viața în Verde Viu!