INGREDIENTE
400g prune
350mL lapte vegetal sau de vaca
100g gris
2 lingurite praf de copt bio
1 ou
un praf de scortisoara Ceylon
o lingura zahar sau sirop de artar (optional sau in functie de preferinte pentru 1 an+)
unt pentru uns vasul ceramic sau ulei de cocos
MOD DE PREPARARE
Separam albusul de galbenus iar albusul il mixam pana obtinem o spuma tare.
Punem laptele pe foc iar cand incepe sa fiarba oprim focul si adaugam scortisoara, praful de copt, zaharul si grisul si amestecam. Lasam pentru 5 minute sa se umfle grisul.
Dupa 5 minute amestecam in compozitie si galbenusul, apoi albusul spuma amestecand cu o spatula.
Ungem cu unt un vas ceramic de marime medie, punem jumatatile de prune fara samburi, iar peste ele turnam compozitia cu gris.
Bagam la cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 30 minute sau pana se rumeneste frumos.
Merge foarte bine pusa si in vase ramekin si data viitoare asa voi proceda. Iese nemaipomenit de gustoasa si cremoasa. Fierbinte este mai moale, apoi se mai intareste. Putem servi si a doua zi daca o pastram la frigider. La servire se poate reincalzi la cuptor.
Potrivita atat pentru micul dejun cat si pentru cina sau gustare.
Pofta mare!
Se poate pune și prune uscate?
Ambelor fete le-a placut budinca. A iesit dulce de la sucul prunelor si nu a fost nevoie de zahar.
Multumesc pentru reteta!
eu va multumesc mult pentru feedback!
cred ca da