Va propun sa gatim impreuna o reteta noua si savuroasa de budinca de legume cu gris!
Este usor de preparat si va fi bine primita si de cei cei mici dar si de cei mai mari!

Va recomand cu drag sa incercati budinca cu amestecul in stil mexican de la Edenia, pentru ca are o textura usor crocanta si o culoare vie si pentru ca este un cocktail excelent de culori si gusturi.

Amestecul in stil mexican este bogat in vitamine, potasiu, fier si este o sursa bogata de fibre.
Contine morcovi, mazare, fasole verde, porumb dulce, ardei rosu si ardei verde. Si nu se decongeleaza inainte de gatire!

INGREDIENTE (5-6 portii)

300g amestec in stil mexican de la Edenia
800mL lapte de vaca 3.5% grasime
3 oua
100g gris
150-200g cascaval ras (sau branza de casa/cas pentru bebelusii mai mici de 1 an)

MOD DE PREPARARE

Fierbem legumele timp de 8 minute, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Mixam ouale, apoi adaugam laptele si grisul si omogenizam. Integram si cascavalul ras si legumele si amestecam cu o spatula.
Punem compozitia intr-o forma patrata sau rotunda. Eu am folosit o forma patrata din silicon 23x23cm.

Bagam in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru o ora sau pana se rumeneste deasupra.

Budinca iese in doua straturi, unul de gris si altul de oua. Cat este calda, este mai moale. Daca o bagam la frigider se va mai intari si va putea fi taiata bucatele.

Pastrata la frigider, poate fi servita pana la 3 zile, rece sau reincalzita la cuptor.

Pofta mare!

Folosesc amestecurile de legume de la Edenia pentru ca sunt disponibile pe tot parcursul anului si pentru ca sunt 100% natural si fara conservanti. Precum toate legumele congelate de la Edenia!

Toate legumele Edenia sunt congelate la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.

Va invit cu drag sa folositi legumele Edenia in preparatele Flaveur!