Nu imi venea sa cred cat de buna a iesit BUDINCA INSIROPATA DE PASTE, si ma tot gandeam cum ar fi sa fie si fructata.
Asa a aparut ideea pentru acest tort.

INGREDIENTE

2 mere mici
2 piersici mici
250 g paste alsaciene ( precum taiteii, usor mai late) – sau alte paste la alegere
8 linguri cu varf branza de vaci
3 linguri de nuca pisata
4 linguri de migdale pisate
100 ml lapte
1/2 pastaie de vanilie
2 linguri de merisoare ( sau altceva pentru decor).
1 lingurita de unt

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert pastele, le-am scurs bine si le-am amestecat cu branza.

Am impartit cantitatea in 3 parti.

Am uns un vas rotund ( cu sau fara pereti detasabili), cu unt si am tapetat cu 1 lingura de migdale.

Am decojit si razuit fin merele.

La fel am procedat si cu piersicile.

Am pus prima parte de paste de jos in vas, modeland-o ca pe un „blat”.

Am asezat merele, un strat generos si am presat nuca.

Am pus al doilea blat de paste.

Apoi piersicile la fel asezate frumos.

Peste acestea am presarat migdale.

Am pus apoi ultimul strat.

Am bagat la cuptorul incins, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Intre timp am incalzit laptele cu vanilia.

Noi il preferat fara.

Dupa 10 minute scoateti budinca si turnati laptele peste, desprinzand usor compozitia de pe margine astfel incat sa intre laptele in cat mai multe zone si sa se insiropeze.

Puteti apasa si pe centru usor cu lingura, sa intre uniform.

Lasati la cuptor pana se rumeneste usor.

Dupa ce s-a racit presarati decorul si serviti cu drag.

Pofta buna!