INGREDIENTE (1-2 portii)
50 g quinoa hidratată
100 ml lapte de vaca 3,5% grasime
2 ouă
1 măr mic
1/2 banană coaptă bine
2 linguri migdale măcinate (sau nuci)
1 lingură ulei de cocos
puțin unt pentru uns vasul
MOD DE PREPARARE
Am hidratat quinoa în apă peste noapte iar dimineata am clătit-o bine cu apă rece și am lăsat-o la scurs.
Am dat mărul pe răzătoare și am pasat banana.
Am bătut ouăle și le-am amestecat cu lapte, ulei de cocos, după aceea am adăugat fructele și quinoa.
Am uns vasul cu unt și am turnat compoziția, pe care am băgat-o la cuptorul preîncălzit (170 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie) pentru 35-40 de minute.
Alte precizari
Puteți înlocui migdalele cu nucă măcinată.
Pentru un vas mai mare, dublați cantitățile ingredientelor.
Am cântărit quinoa după ce am hidratat-o.
Compoziția este una lichidă, se va îngroșa în cuptor.
Se poate inlocui uleiul de cocos cu unt? Sau cu ce altceva? Multumesc!
cu unt, da
Buna seara,
Pentru aceasta reteta laptele se poate inlocui cu lapte vegetal, de exemplu de migdale.
Multumesc,
sigur ca da