INGREDIENTE

3 cuburi spanac congelat tocat

125g iaurt natur

1 morcov

10cm praz

2 catei usturoi

1 pastarnac

2 oua

1 lingura ulei de masline

unt pentru uns vasul ceramic

 

MOD DE PREPARARE

Punem apa la fiert intr-o craticioara iar in momentul in care da in clocot, adaugam spanacul direct congelat si oprim focul. Lasam spanacul sa se decongeleze apoi il transferam intr-o strecuratoare si il presam bine sa iasa toata apa din el.

Prazul, morcovul, pastarnacul si usturoiul le tocam marunt la maruntitorul electric sau le dam pe razatoare apoi le punem la inabusit intr-o tigaie impreuna cu uleiul si jumatate de pahar apa. Dupa ce scade apa, mai adaugam putina apa pana scade din nou si legumele sunt bine inmuiate.

Amestecam spanacul cu legumele inabusite si restul ingredientelor.

Ungem cu unt un vas ceramic mai mic si adaugam compozitia.

Bagam in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 35 de minute sau pana se rumeneste usor deasupra.

O cina delicioasa pentru cei mici. Pofta mare!