INGREDIENTE (2 porții)
40g tapioca
350mL lapte de vacă 3,5 % grăsime sau lapte vegetal
2 ouă
1 banană
O lingura sirop de arțar (numai pentru 1 an+)
MOD DE PREPARARE
Fierbem tapioca în lapte, la foc mic, într-o crăticioară antiaderentă până când peruluțele devin translucide și obținem o compoziție mucilaginoasă, aprox 15 minute. Lăsăm să se răcească puțin și o amestecăm cu ouăle, banana tăiată cubulețe și siropul.
Umplem 2 forme ramekin și băgăm la cuptor la 180 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 35 de minute sau până se rumenește. Dacă nu avem forme ramekin putem folosi și un singur vas ceramic sau yena.
Pastrăm budinca la frigider și o consumăm în max 3 zile reîncălzita la cuptor. Iese moale și se servește cu lingurița.
Absolut delicioasă și ideală pentru micul dejun sau cină.
Poftă mare!
Bună ziua, ouăle se pun pur și simplu în tapioca fiarta și răcită, sau se bat mai întâi?
Multumesc
nu conteaza pentru ca se amesteca oricum