INGREDIENTE
1 cartof mediu
140-150 g iaurt 3.5- 3.8% grasime
2 lingurite ulei de masline
1 crenguta mica de rozmarin (sau rozmarin uscat)
1 fir de ceapa verde
1 fir de usturoi verde
putin marar
MOD DE PREPARARE
Am fiert putin cartoful in coaja ( aproximativ 15 minute).
L-am decojit si l-am taiat cubulete.
L-am pus intr-un vas si l-am amestecat cu o lingurita de ulei si cu crenguta de rozmarin rupta in 3-4 bucatele.
Am bagat la cuptor pentru 20 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Separat am inabusit in putina apa, ceapa si usturoiul verde.
Cand s-au inmuiat, le-am scos si tocat marunt.
Le-am amestecat cu iaurtul si uleiul.
Am indepartat de pe cartof rozmarinul si am turnat sosul.
Am presarat apoi mararul.
Pofta buna!