INGREDIENTE (2 PORTII)

350g cartofi (cantariti fara coaja)
300mL lapte de vaca 3.5% grasime
1 lingurita rasa amidon de porumb sau faina alba de grau (am folosit amidon)
80g cascaval ras (sau mozzarella fresca pentru bebelusii mai mici de 1 an)
Piper
1 lingurita usturoi granulat sau 2-3 catei de usturoi pisati
½ lingurita boia dulce de ardei
½ lingurita rozmarin macinat
¼ lingurita nucsoara

MOD DE PREPARARE

Cartofii curatati ii taiem rondele cam de 0.5 cm, alegeti cartofi potriviti, nu foarte mari.

Intr-un bol amestecam laptele cu amidonul si condimentele.

Punem cartofii la fiert, la foc mic, in laptele condimentat pentru 13 minute din momentul in care laptele incepe sa fiarba. Este foarte important sa fierbem intr-o craticioara antiaderenta si sa amestecam destul de des pentru a nu se lipi.

Dupa ce au fiert 13 minute, nu sunt perfect fierti, transferam totul intr-un vas de yena sau ceramic. Eu am folosit de yena cu dimensiunea 17×21 cm si presaram cascaval ras.

Bagam vasul in cuptor, setam 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pana se rumeneste foarte bine cascavalul, cam 30 de minute.

Super super gustosi pentru cina! Pofta mare!