INGREDIENTE

350g gutui (am avut o gutuie mare)
100g faina alba de grau tip 000
2 lingurite rase praf de copt bio
O lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
2 oua
100mL lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
O lingurita scortisoara Ceylon
Ulei de masline pentru uns tigaia

MOD DE PREPARARE

Curatam gutuia, o taiem in doua si ii scoatem mijlocul lemnos apoi o dam pe razatoarea mica.

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa apoi adaugam pe rand laptele, scortisoara, faina si praful de copt mixand dupa fiecare.

Punem si gutuia rasa in compozitie si amestecam cu o spatula.

Ungem o tigaie antiaderenta cu ulei apoi o stergem cu un servetel si coacem clatitele la foc foarte mic pe ambele parti. Punem cam 2 linguri de compozitie per pancake. Nu le facem foarte mari pentru ca sunt destul de moi.

A fost o surpriza placuta sa iasa atat de gustoase si pufoase si super aromate. Ovi a fost foarte incantat de ele.

Pofta mare!