INGREDIENTE

cartofi
ceapa rosie
usturoi
condimente: boia dulce, curcuma, patrunjel
ulei de masline
*cantitatile le stabiliti in functie de preferinte. Eu am pus 1kg de cartofi, o ceapa rosie si o capatana de usturoi – mi-au iesit 4-5 portii.

MOD DE PREPARARE

Curatam cartofii si ii taiem cubulete.

Punem cartofii intr-un vas yena suficient de mare incat sa stea intr-un singur strat sau maxim doua.

Stropim cartofii cu ulei de masline, presaram condimentele si amestecam bine cu mana astfel incat sa fie foarte bine acoperiti de contimente si ulei.

Bagam vasul la cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si timpul 1h10.

Intre timp tocam ceapa marunt iar usturoiul il dam pe razatoare sau il tocam si mai marunt ca pe ceapa.

Cand au mai ramas 15 minute din timpul de gatire al cartofilor, scoatem vasul din cuptor, adaugam ceapa si usturoiul si amestecam usor cu o paleta astfel incat sa nu-i zdrobim.

Bagam inapoi vasul si mai lasam cele 15 minute. Scoatem vasul, adaugam patrunjelul si amestecam la fel de usor. Gata!

Simplu si delicios!

Noi servim cu ou fiert, dar merg de minune si cu o friptura la cuptor!

Pofta buna!

*timpul de gatire poate sa difere in functie de cuptor. Eu am cuptor electric si am folosit functia de gatire cu caldura sus-jos fara ventilatie.