Multumesc mamicii AlecsSandra Vilceanu pentru ideea numelui acestei retete!
INGREDIENTE
1 cartof mare (sau cati doriti sa faceti)
1 ou (sau in functie de cati cartofi doriti sa faceti)
toppinguri la alegere: eu am pus ceapa verde, ardei gras taiat cubulete, usturoi verde, patrunjel, ciuperci – puteti pune smantana, cascaval/mozzarella sau alte ingrediente preferate.
MOD DE PREPARARE
Spalam coaja cartofilor foarte bine, ii intepam din loc in loc si ii coacem la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana intra furculita usor in ei.
Scoatem cartofii si taiem putin coaja, pe lungimea cartofului. Scobim usor cu o lingurita astfel incat sa formam o gaura pe toata lungimea cartofului. Nu facem gaura prea adanca, ci doar cat sa incapa cateva legume si oul.
Umplem cartoful cu toppingurile, (daca puteti smantana acum este momentul) lasand suficient spatiu si pentru ou pe care il punem deasupra. Daca nu lasam spatiu suficient, va curge pe cartof si se va arde asa cum am patit eu la unul dintre ei :D. Daca doriti sa puneti cascaval ras atunci presarati peste ou, sau puneti imediat ce ati scos din cuptor cu oul facut.
Bagam din nou la cuptor, intr-o tava, si lasam aproximativ 20 de minute sau pana oul este gatit bine, adica si albusul si galbenusul tari.
Puteti servi direct cu furculita din cartof sau puteti inlatura coaja si taia.
Noi am servit cu fulgi de drojdie inactiva.
Pofta buna!