INGREDIENTE
3 oua
o lingura de sirop de artar sau zahar brut (optional)
100ml lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
100ml ulei de masline nonextravirgin
Semintele de la 1 baton de vanilie
10g praf de copt
200g faina alba de grau
400 – 500g visine si cirese
MOD DE PREPARARE
Am amestecat visinele si ciresele cu 2 linguri de faina. Ouale le-am mixat cu zaharul si cu semintele de vanilie pana s-a topit zaharul dupa care am adaugat uleiul si laptele. Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am mixat pana s-a incorporat.
Am pus o parte din aluat in forma unsa cu unt si tapetata cu faina, apoi un strat de fructe si tot asa pana am umplut forma. Am pus la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30-40 de minute, dupa 30 de minute se verifica si se face testul cu scobitoarea.
Eu am folosit o forma de guguluf dar se poate face si in forma de chec tapetata cu hartie de copt. Pofta buna.
Ce tip de ulei folositi?
ulei de turte de masline sau ulei de cocos – la prajituri
la gatit – ulei de masline extra virgin