INGREDIENTE
1 iaurt la pahar de 140g (pastram paharul ca masura pentru restul ingredientelor)
3 oua
2 pahare faina alba de grau
2 lingurite praf de copt bio
un pahar carob
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
un pahar ulei de masline sau cocos
MOD DE PREPARARE
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana obtinem o spuma tare.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie asemenea unei maioneze si zaharul s-a topit. Atunci adaugam pe rand iaurtul, uleiul, praful de copt, carobul, faina mixand dupa fiecare pana se integreaza.
Cu o spatula amestecam cu miscari largi albusurile in compozitie pana se integreaza perfect.
Punem compozitia intr-o forma de chec si daca dorim putem pune deasupra cateva nuci.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, caldura sus-jos fara ventilatie, pentru 35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Foarte gustos si pufos! Pofta mare!