INGREDIENTE
3 ouă mai mari
O lingură zahăr
2 linguri smântână (am folosit cu 12% grăsime și se poate înlocui cu iaurt grecesc 10%)
210g faină albă de grâu tip 000
2 lingurițe praf de copt bio
4 mere potrivite (am folosit Golden)
O linguriță zahăr
½ linguriță scorțisoară Ceylon
1 linguriță unt
MOD DE PREPARARE
Întâi ne ocupăm de mere, pe care le curățăm și le tăiem cubulețe de aproximativ 1-2 cm. Într-o tigaie punem untul, merele cubulețe, scorțisoara, lingurița de zahăr și 1/3 pahar apă. Lăsăm la foc mic amestecând din când în când până când scade toată zeama, aprox 8 minute.
Mixăm ouăle cu lingura de zahăr până obținem o compoziție cremoasă, apoi adăugăm smântâna, făina și praful de copt mixând după fiecare până se omogenizează.
Punem hârtie de copt într-o formă de chec (am folosit o formă de chec de yena) și turnăm compoziția. Deasupra punem merele caramelizate iar cu ajutorul unei scobitori amestecam usor astfel încât să ajungă puțină compoziție și printre ele. Merele nu trebuie băgate total în compoziție.
Băgăm vasul în cuptor, setăm 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație și lăsăm pentru 45 de minute.
Unul dintre cele mai gustoase checuri pe care le-am făcut și pe care neapărat trebuie să-l încercați. Poftă mare și aștept feedback-urile voastre!