INGREDIENTE
250g morcovi
3 oua
O lingura zahar – optional sau in functie de preferinte
220g faina alba de grau tip 000
120g nuci macinate
80mL ulei de masline nonextravirgin (cel din turte – Pomace olive oil- se gaseste la supermarket)
100mL suc de portocala – lasam si pulpa care mai rezulta
2 lingurite praf de copt bio
MOD DE PREPARARE
Dam morcovii pe razatoarea fina apoi ii scurgem.
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa, aproximativ 2 minute. Adaugam apoi uleiul, sucul de portocala si faina amestecata cu praful de copt, mixand dupa fiecare pana se integreaza si compozitia devine omogena.
Adaugam si morcovii cu nucile, amestecand cu o spatula.
Punem compozitia in forma de chec. Eu am folosit forma din silicon de 9x24cm cu 6.5cm inaltime.
Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 45 de minute, putem face si testul cu scobitoarea.
Lasam checul sa se raceasca in forma, apoi il scoate si il putem felia.
Super pufos si gustos! Pofta mare!
Se poate folosi pur și simplu alt ulei? Exemplu uleiul de cocos.
puteti folosi si ulei de cocos, dar ideal pentru gatit, acela care nu are gust, altfel va da un gust de cocos checului si nu prea il vad potrivit pentru aceasta reteta care e cu morcovi si ar trebui sa predomine gustul de morcovi. Cel mai ok ulei de folosit este cel de masline din turte, acela nonextravirgin, il gasiti la toate supermarketurile plus ca este si mult mai ieftin decat cel de cocos.