INGREDIENTE
2 pere mai tari sau una mare (300g)
3 oua
120g unt moale (la temperatura camerei)- am folosit cu 65% grasime
160g faina alba de grau
2 lingurite praf de copt bio
*zahar optional sau in functie de preferinte (am pus o lingura)
MOD DE PREPARARE
Curatam perele si le taiem cubulete ca la salata boeuf.
Mixam untul moale cu zaharul apoi adaugam ouale unul cate unul mixand dupa fiecare.
Adaugam si faina cu praful de copt si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Va rezulta o crema groasa peste care punem cubuletele de para si amestecam cu o spatula.
Punem compozitia in forma de chec, am folosit de silicon, si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Il vom taia dupa ce s-a racit complet.
Pufos si delicios! Pofta buna!
buna ziua, mixand se refera cu mixerul sau cu o lingura. multumesc
Untul poate fi înlocuit cu altceva fara lactate?
nu stiu daca iese ok cu ulei de cocos. Fara lactate aveti alte retete pe site.
cu mixerul mixam.
eu am folosit unt de cocos si a iesit ft bun checul.
Exceptional chec! Galusca mea il papa fara sa respire si culmea este ca nu ii plac chechurile de nici un fel.
Multumim pentru reteta! 🙂
Foarte bun! Mulțumesc pentru rețetă!