INGREDIENTE
200g faina alba de grau tip 000
200g ricotta
120mL lapte de vaca 3.5% grasime
3 oua
2 linguri zahar (sau sirop de artar) – optional sau in functie de preferinte
25 g carob
2 lingurite praf de copt bio
MOD DE PREPARARE
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie asemenea unei maioneze, trebuie sa mixam 2-3 minute. Apoi adaugam pe rand laptele, ricotta, praful de copt si faina, mixand dupa fiecare pana la integrare.
Punem si albusurile in compozitie, amestecand cu miscari largi de sus in jos astfel incat sa ramana o compozitie aerata.
Luam ¼ din compozitie si o amestecam cu carobul. (sau putin mai mult daca nu putem amesteca bine carobul si este prea tare)
Punem compozitia natur in forma de chec si deasupra repartizam compozitia cu carob. Folosind o scobitoarea, ne jucam cu ea deasupra checului ca sa intindem compozitia cu carob. Am folosit o forma de chec din silicon 24x9cm.
Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, raftul al doilea de jos al cuptorului si lasam pentru 40 de minute. Nu deschidem deloc cuptorul ca nu este nevoie.
Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi racit complet il feliem.
Ramane usor umed de la ricotta, este absolut normal. Pofta mare!
Bună,presupun ca albușurile se bat cu zaharul,nu?
Mulțumesc
nu! albusurile simple!
Ouăle si laptele trebuie sa fie la temperatura camerei sau din frigider?
eu le folosesc mereu reci, direct de la frigider
Se poate înlocui ricotta cu brânză de vaci și laptele cu iaurt/kefir?
se va modifica si textura