Pentru astazi avem chec cu urzici care e iesit super bun cu laptele Zuzu Bio si va invit cu drag sa incercati si aceasta reteta.
In toate retetele cu lapte folosesc Zuzu Bio si vi-l recomand cu incredere!
INGREDIENTE
100g urzici
150mL lapte Zuzu Bio
3 oua
150g faina alba de grau
80mL ulei de masline
2 lingurite praf de copt bio
3 fire ceapa verde
150g cascaval ras
MOD DE PREPARARE
Ne echipam cu manusi si curatam urzicile. Vom folosi doar frunzulitele.
Punem apa intr-o craticioara si adaugam urzicile in momentul in care apa incepe sa fiarba. Lasam urzicile sa fiarba 3 minute. Scoatem urzicile intr-o strecuratoare si le presam astfel incat sa iasa toata apa din ele apoi le tocam cu cutitul.
Intr-un bol mixam ouale cu uleiul, laptele apoi adaugam faina cu praful de copt si omogenizam. Punem in compozitie ceapa verde tocata marunt, cascavalul ras si urzicile tocate amestecand cu o spatula.
Turnam compozitia intr-o forma de chec (tapetata cu hartie de copt daca nu este din silicon) si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 40 de minute.
Taiem checul dupa ce s-a racit complet.
Delicios! Pofta mare!
Recomand laptele Zuzu Bio in preparatele Flaveur pentru este un lapte provenit din productie ecologica din ferme din Romania atent selectionate. Este un lapte care provine numai de la producatori romani certificati ecologic, mai precis de la vacute crescute liber, in zone curate, nepoluate, cu surse naturale de hrana.
Va invit sa urmariti si pagina https://flaveur.ro/zuzu-bio/ pentru si mai multe informatii si surprize.