INGREDIENTE

5 oua
200g faina alba de grau
6 linguri ulei de masline
3 linguri zeama de lamaie
15g carob
2 lingurite praf copt bio
150g nuci pecan sau normale
1 lingura zahar (optional)

MOD DE PREPARARE

Am mixat albusurile spuma tare cu zaharul.

Am cernut faina amestecata cu praful de copt si am adaugat-o treptat peste spuma de albus, incorporand usor cu o spatula de sus in jos. Am adugat si zeama de lamaie, apoi galbenusurile frecate cu uleiul omogenizand usor, de jos in sus. Am tapetat tava (am folosit tava de cozonac) cu hartie de copt si am pus in ea jumatate de compozitie, restul l-am amestecat cu carobul.

Am turnat amestecul cu carob peste cel simplu si cu o furculita am facut miscari jos, sus in aluat pentru a-l combina.

Am nivelat si presarat nucile pisate.

Am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 35 minute. Am scos si am lasat la racit.

Pofta buna!