Vă propun să gătim astăzi împreună o rețetă nouă și super delicioasă de chifteluțe de cartofi la tigaie! De asemenea ușor și simplu de preparat!
Vă recomand cu drag să folositi în această rețetă, dar si in oricare alte rețete, cartofii albi ECO de Froopt, fermi și aromati, de dimensiune medie, și din recoltă nouă.
Cu cartofii albi ECO de la Froopt descoperim savoarea autentică a cartofilor românești, cu o textură catifelată și aroma intensă, ce vor aduce o notă specială fiecărei mese.
Cartofii românești au o coajă subțire și un gust inconfundabil. În plus, aceștia sunt plini de beneficii pentru sănătate, fiind o sursă bogată de vitamine și minerale, ceea ce îi face un aliment hrănitor și echilibrat.
Froopt ne pune la dispoziție gama cea mai mare și variată de legume ecologice și de fructe de pe piață, dintre toate magazinele fizice și online din țară.
Toate legumele Froopt sunt certificate ecologice, fructele sunt fie ECO, fie din culturi în curs de certificare sau nestropite.
INGREDIENTE
650g cartofi albi Eco de la Froopt (cântăriți fără coajă)
2 gălbenușuri
3 linguri făină albă de grâu
100g cașcaval ras (sau mozzarella fresca pentru bebelușii mai mici de 1 an)
2 lingurițe pătrunjel uscat
1 praf nucșoară măcinată, piper (opțional)
MOD DE PREPARARE
Cartofii curățați îi tăiem cubulețe și îi fierbem pentru 25 de minute.
Pasăm cartofii fierți cu ustensila pentru piure sau cu presa, apoi amestecăm piureul obținut cu restul ingredientelor. Va rezulta o compozitie destul de lipicioasă.
Ne ungem mâinile cu ulei de măsline și formăm chifteluțe pe care le punem într-o tigaie antiaderentă. Chifteluțele să fie cam de grosimea unor pancakes-uri.
Coacem pe ambele părți la foc mic până se rumenesc.
Cât sunt fierbinți sunt mai moi, apoi se mai întăresc după ce se mai răcesc.
Ies nemaipomenit de gustoase și merg de minune la cină alături de un iaurt.
Le păstrăm la frigider și le consumăm în maximum 3 zile, putând fi reîncălzite în cuptor.
Poftă mare!
Froopt este un magazin online care comercializează fructe și legume ECO și produse de băcănie și conservate ECO.
Un start-up pornit în 2021, de la nevoia că tot mai mulți oameni să se poată bucura de fructe și legume proaspete, crescute în ritmul naturii, fără substanțe toxice, direct din grădinile micilor producători locali.
Din echipa Froopt fac parte producători locali, majoritatea cu ferme și culturi înființate cu ajutorul fondurilor europene, parteneri implicați și dedicați.
Froopt aplică conceptul “from farm to table”, aprovizionându-se de la producători cu cantitățile necesare și livrând către clienți maxim a doua zi după comandă. Lanțul de aprovizionare fiind scurt, produsele stau foarte puțin în depozit și sunt în permanență proaspete.
În București și județul Ilfov, Froopt livrează acasă sau la birou cu mașini frigo proprii, a doua zi după plasarea comenzii. În țară livrările pot fi făcute pentru anumită selecție de produse, printr-o firmă de curierat.
Vă invit să descoperiți întregul portofoliu de legume și fructe ECO de la Froopt și să le folosiți cu drag în rețetele Flaveur!