INGREDIENTE

3 cani fasole fiarta
1 ou
3 linguri rase pesmet
1 ceapa rosie
1 ardei kapia
1 morcov
1 pastarnac
4 catei de usturoi (sau in functie de preferinte)
patrunjel uscat
2 linguri ulei de masline + ulei pentru uns chiftelutele
susan (optional)

MOD DE PREPARARE

Tocam legumele marunt la robot sau le dam pe razatoare si le punem la inabusit cu putina apa si cele 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie si nu mai ramane absolut deloc apa.

Pasam fasolea cu blenderul vertical pana obtinem un piure.

Amestecam piureul de fasole cu oul, pesmetul, patrunjelul uscat si legumele inabusite si racite.

Formam chiftelute pe care le punem in tava pe hartie de copt si le ungem cu ulei de masline folosind o pensula de patiserie. Apoi presaram susan.
Eu le-am pus cu ustensila pentru inghetata si le-am aplatizat usor cu pensula in timp ce le ungeam. Compozitia este foarte lipicioasa si trebuie sa va ungeti foarte bine mainile cu ulei daca doriti sa le modelati in mana.

Coacem chiftelutele la 180 grade C pentru 45 de minute.

Au iesit nemaipomenit de bune! Trebuie sa incercati si CHIFTELUTELE DE SOIA sau CHIFTELUTELE DE NAUT.

Multumesc mamicii Florentina Tudosie pentru idee!

Pofta buna!