INGREDIENTE CHIFTELUTE

150g linte rosie

1 morcov

1 ceapa

2 catei usturoi

1 lingurita curcuma

1 lingurita coriandru

 

INGREDIENTE SOS

250g iaurt natur

½ lingurita coriandru

1 catel mic de usturoi

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert lintea inmuiata in prealabil pentru 20 de minute, apoi am scurs-o intr-o strecuratoare.

Morcovul, ceapa si usturoiul le-am tocat marunt la robot si le-am inabusit in putin ulei de masline si apa, pentru aproximativ 15 minute.

Legumele inabusite le-am pus peste lintea fiarta, am adaugat condimentele si am pasat cu blenderul vertical, pana am obtinut un piure.

Am format chiftelute pe care le-am pus in tava pe hartie de copt.

Am bagat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos cu ventilatie pentru aproximativ 20 de minute.

Separat, am amestecat iaurtul cu coriandru si usturoiul pisat.

Pofta buna!