INGREDIENTE CHIFTELUTE
150g linte rosie
1 morcov
1 ceapa
2 catei usturoi
1 lingurita curcuma
1 lingurita coriandru
INGREDIENTE SOS
250g iaurt natur
½ lingurita coriandru
1 catel mic de usturoi
MOD DE PREPARARE
Am fiert lintea inmuiata in prealabil pentru 20 de minute, apoi am scurs-o intr-o strecuratoare.
Morcovul, ceapa si usturoiul le-am tocat marunt la robot si le-am inabusit in putin ulei de masline si apa, pentru aproximativ 15 minute.
Legumele inabusite le-am pus peste lintea fiarta, am adaugat condimentele si am pasat cu blenderul vertical, pana am obtinut un piure.
Am format chiftelute pe care le-am pus in tava pe hartie de copt.
Am bagat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos cu ventilatie pentru aproximativ 20 de minute.
Separat, am amestecat iaurtul cu coriandru si usturoiul pisat.
Pofta buna!