Chifteluțele acestea sunt pur și simplu DELICIOASE. Va las reteta si sper sa le încercați. Cu siguranța copilașii vor fi incantați.
INGREDIENTE:
Pentru CHIFTELUȚE:
1 pulpa de pui
1-2 graunti de usturoi pisați
putin miez de paine înmuiat in apa si stors foarte bine
1 morcov dat pe răzătoarea mica si stors bine
1 ou
verdeata tocata (patrunjel si marar)
un praf de boia de ardei dulce
alte condimente dupa gust
In plus, mai aveti nevoie de:
1-2 cartofi (am folosit cartofi roșii pt ca mi se par mai gustoși si nu sunt fainoși)
2 roșii tocate marunt sau date pe răzătoare
putin ulei
MOD DE PREPARARE:
Am dezosat si despielițat pulpa si am tocat carnea cat de marunt am putut ( o puteți face la robot sau intr-un blender).
Am amestecat cu usturoiul, pâinea, morcovul, oul, boiaua, verdeata.
Am format chifteluțe rotunde si le-am pus intr-un vas termorezistent. Am pus si cartofii tăiați in bucati printre chiftelute, roșiile, apa cat sa acopere totul si putin ulei. Am pus capacul si am băgat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a pătruns bine carnea si sosul a mai scăzut putin.
Foarte bune. Atat de bune incat o sa vreti sa faceți pentru toata familia.
Pofta buna!
Delicioase!