Am pregatit pentru astazi o savuroasa reteta de chiftelute de pui cu conopida si boia dulce.
Va invit sa nu o ratati si sa folositi cu incredere boia de ardei dulce de la Kotányi
pentru o aroma deosebita si pentru un gust inconfundabil.

INGREDIENTE

300g piept de pui
400g conopida gatita la abur
6 catei de usturoi (sau in functie de preferinte)
2 oua
4 linguri pesmet (sau 2-3 linguri faina pentru bebelusii mai mici de 1 an- pesmetul in general contine sare)
2 lingurite boia dulce de la Kotányi
2 lingurite patrunjel maruntit de la Kotányi

MOD DE PREPARARE

Tocam pieptul de pui la tocatorul electric sau la masina de tocat. Pasam conopida cu furculita.

Amestecam bine toate ingredientele si formam chiftelute cu mainile unse cu ulei.

Punem chiftelutele in tava pe hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 45 de minute sau pana se rumenesc.

Pofta buna!

*Chiar daca ies multe, le puteti congela, iar cand doriti sa mai serviti, le decongelati direct in cuptor la 150-160 grade C caldura sus-jos fara ventilatie. Se pastreaza nemaipomenit, eu am congelat de foarte multe ori, multe tipuri de chiftelute.

Chiftelutele au iesit absolut delicioase iar condimentul le-a adus un gust cu totul aparte.
Boia de ardei dulce este totodata un ingredient excelent pentru preparate cu oua, peste, cas, gulas, supe de rosii.

Kotányi sustine, ca si Flaveur, mamicile tinere si moderne sa gateasca si sa isi urmeze pasiunea, precum si sa adopte un mod de viata si alimentar cat mai sanatos,

Va invit sa aflati mai multe despre Kotányi aici: www.flaveur.ro/kotanyi si sa descoperiti portofoliul foarte bogat de condimente Kotányi! Va invit sa le si folositi cu toata increderea in preparatele Flaveur!