INGREDIENTE (o portie mare)
1 mar mic mic
1 banana mica si foarte coapta
1 ou
200mL lapte vegetal sau de vaca
unt sau ulei de cocos pentru uns vasul ceramic
MOD DE PREPARARE
Curatam marul si il taiem cubulete ca la salata boeuf. La fel procedam si cu banana.
Batem oul cu laptele.
Ungem un vas mic ceramic cu unt, punem fructele si turnam laptele (al meu a avut 11cm diametrul cu 6cm inaltime).
Bagam in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pana se rumeneste deasupra, aproximativ 40 de minute.
O budinca moale si delicioasa pe care o putem servi cu lingurita dupa ce s-a racit.
Pofta buna!
Buna! De la ce varsta putem introduce o astfel de reteta (avand ou in compozitie)? Multumesc!
de la 8 luni as spune! Oul se poate introduce de la 6 luni!
Trebuie pus vasul in apa? Ce funcție folosim la cuptor electric? Sus , jos sau sus + jos?
nu se gateste in bain-marie, altfel as fi specificat! Caldura sus-jos fara ventilatie!
Bună! Daca e alergic la ou, cu ce as putea sa îl înlocuiesc sa facem și noi budinca? Mulțumesc
in aceasta reteta nu aveti cu ce sa-l inlocuiti!
Bună, se pot coace in forma de silicon gen brioșă?
sigur!
Bună ziua, se pot păstra la frigider și servi 2-3 zile ?
da, sigur