INGREDIENTE
Pentru chiftelute
1 sfecla mica
1 morcov
1 cartof
verdeata tocata marunt
2 catei de usturoi pisați
1 ou
1 lingura cu făina daca considerați ca este necesar
Pentru sos
1 iaurt mic grecesc cu 10% grăsime
1 catel de usturoi pisat ( puteți pune si mai mult)
cațiva stropi de ulei de măsline
putina zeama de lamaie (dupa gustul fiecăruia)
1 castravete dat pe răzătoarea mica si stors bine
putin marar tocat marunt
MOD DE PREPARARE
CHIFTELUȚELE le-am facut asa:
Am dat legumele (crude) pe răzătoare si le-am stors foarte bine. Apoi le-am amestecat cu restul ingredientelor si am format chiftelute cu mâinile unse cu ulei. Le-am pus in tava pe hartie de copt si le-am băgat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie aproximativ 30 de minute timp in care le-am întors o data.
*Puteti pune chiar si brânza in compoziție.
SOSUL TZATZIKI l-am facut asa:
Am amestecat toate ingredientele si gata sosul.
O cina pe cinste.
Pofta buna!