Mie de cativa ani au inceput sa imi placa multe combinatii raw sau de casa, sau vegane sau raw vegane sau cum se mai numesc ele.
Si pornind de la ideea „cum sa fac o ciocolata de casa, buna pentru copil, si fara lapte praf”… dar si fara zahar?
Mi-am amintit de PENNE CU „CIOCOLATA”, ca am facut la ele o glazura interesanta si cu mici modificari am creat o bunatate de ciocolata.
INGREDIENTE
1/2 avocado
1 banana mare coapta bine
100 g unt
50 ml lapte
5 linguri amestec de fulgi ( ovaz, orz, mei, hrisca, grau)
2 linguri cu varf carob
MOD DE PREPARARE
Am topit 50 g de unt in lapte, si am turnat in ploaie carobul amestecand continuu.
Am lasat separat la racit ( nu mult, 5 minute).
Timp in care am pasat bine cu furculita banana, avocado si untul rece, direct de la frigider.
Am turnat apoi glazura de ciocolata, si fulgii in ploaie, amestecand energic.
Am pus cu lingura in forme ciocolata si am nivelat bine, presand usor.
Le-am bagat la frigider de seara pana dimineata.
Iese o ciocolata nu foarte, foarte tare.
Am testat cu o bucata – 1 ora la congelator si iese o ciocolata veritabila.
In functie de preferinte optati pentru una dintre variante.
Pofta buna!
nu se oxideaza banana si avocado?
Nu. Si practic culoarea finala este data de acea glazura de ciocolata, care uniformizeaza preparatul. Bagat rapid la rece, este perfecta.