INGREDIENTE (pentru o oala de 4 litri) – 8-9 portii
400g fasole rosie
1 ceapa mare
2 morcovi mari
1 pastarnac
O bucatica de telina
1 ardei gras rosu mare
Aproximativ 300mL suc de rosii (sau in functie de preferinte)
Patrunjel si alte condimente in functie de preferinte
MOD DE PREPARARE
Lasam la inmuiat fasolea peste noapte.
A doua zi punem fasolea la fiert in aproximativ 3litri de apa.
In timp ce fierbe fasolea, pregatim legumele: le tocam marunt cu cutitul sau la robot.
Dupa aproximativ 30 de minute, adaugam si legumele peste fasole si completam cu apa fierbinte cat sa umplem aproape toata oala. (nu am schimbat apa).
Lasam sa fiarba si legumele si cand toate sunt aproape gata, adaugam sucul de rosii si mai lasam 10 minute. Luam de pe foc si adaugam si patrunjelul. (fasolea a fiert cam intr-o ora)
Pofta buna!