INGREDIENTE
3 oua
250g mascarpone
250g faina alba de grau
1 pliculet praf de copt bio (7g)
un castronel cu cirese proaspete fara samburi – aprox 250g
*zahar optional sau in functie de preferinte
MOD DE PREPARARE
Mixam foarte bine ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie foarte cremoasa. Adaugam mascarponele si iar mixam bine.
Incepem sa integram faina amestecata cu praful de copt mixand continuu. Obtinem o compozitie groasa iar mixerul va merge foarte greu.
Punem compozitia intr-o forma de silicon rotunda cu diametrul de 25cm si nivelam. Putem folosi si alta forma daca o tapetam cu faina sau folosim hartie de copt.
Infigem ciresele in compozitie astfel incat sa acoperim aproape toata suprafata.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 45 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Pufoasa si delicioasa! Pofta buna!
Buna Cristina, se poate folosi ricotta in loc de mascarpone? Mersi
cred ca da