INGREDIENTE
130 g faina alba de grau
380 g cirese
1 varf de lingurita de pudra de vanilie – optional
o lingura de sirop de artar sau zahar brut (optional)
3 oua
250 ml lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
MOD DE PREPARARE
Am amestcat bine cu un tel laptele, ouale, zaharul si pudra de vanilie. Apoi am adaugat faina si am mixat cu mixerul pana s-a omogenizat.
Am uns un vas de yena cu unt si am acoperit fundul acestuia cu ciresele carora le-am scos samburii si le-am rupt in 2, am turnat compozitia peste si am bagat la cuptor la foc mediu (180grade C caldura sus-jos fara ventilatie) pentru 30 de minute sau pana se rumeneste.
Pofta buna.
Se pot folosi si alte fructe inafara de cirese? as avea afine si zmeura
se poate, da
Dacă renunț la zahar, se poate oferi și unui bebeluș de 10 luni? Știu ca nici sare nu se oferă decât după 1 an…..pot renunța și la ea?
fara zahar si sare, da.
Se poate pune lapte de cocos in loc de lapte animal . Bebe alergic la proteina din lapte de vaca . Multumesc.
cred ca da.
Aluatul trebuie să iasă subțire ca la clătite sau gros? Mie mi-a ieșit subțire cu cant de aici.
asa este compozitia de clafoutis- lichida inainte sa fie baga la cuptor!