INGREDIENTE (2 porții)
3 banane (din care 2 mai mici și una mai mare)
2 oua
3 linguri fulgi de ovăz (am folosit fulgi de ovăz mari, dar se poate și cu mici)

MOD DE PREPARARE
Pasăm banana mare cu furculița până obținem un piure peste care punem oul și amestecăm cu telul. Adăugam și fulgii de ovăz și omogenizam. Lăsăm compoziția în repaus pentru 5 minute.

Cele două banane mici le tăiem rondele de aproximativ 1-1,5cm grosime. Ungem o tigaie mica antiaderenta cu ulei de masline nonextravirgin sau ulei de cocos. Am folosit o tigaie cu 19cm diametrul. Pe fundul tigăii punem rondelele de banană astfel încât să acoperim toată suprafața.

Deasupra rondelelor de banană punem compoziția și nivelăm. Coacem la foc foarte mic, cu capacul pus pentru 10 minute. După cele 10 minute, clatita va fi inchegată și deasupra și o vom întoarce pe cealaltă parte folosind o farfurie. Mai lăsam pentru încă 5 minute, de data aceasta fără capac. Este important ca focul să fie mic, spre exemplu eu am plită electrică și am copt pe nivelul 6 din 9.

Și gata un preparat super gustos și sănatos care merge atât la mic dejun cât și la cină sau gustare. Având banană și niciun pic de faină în compoziție clătita va rămâne umedă! Fiți fără grijă că ouăle sunt făcute în 15 minute 😊!
Poate fi păstrată în frigider și consumată în 3 zile. O putem servi atât la temperatura camerei cât și încălzită putin la cuptor, în funcție de preferințe. Bebelușilor mai mari de 1 an o putem servi stropită cu miere.
Poftă mare!